Pon. srp 22nd, 2024

U nedjelju 7. svibnja 2023. u sportskom parku u Petlovcu održan je drugi po redu „Memorijal Ivan Salonja- Ivica“ natjecanje vatrogasnog podmlatka s brentačama. Memorijal je ove godine bio u sklopu trodnevne manifestacije „Dani Kajkavštine u Petlovcu“ u zajedničkoj organizaciji Udruge „Tradicijom za budućnost“ i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petlovac.

„Dani Kajkavštine“ započeli su u petak izložbom kolača, nastavili se subotnjom smotrom folklora, a posljednji dan pripao je vatrogascima.

Memorijal je okupio 200 djece u dobi od 6 do 12 godina koji su se natjecali u dvije kategorije djeca muška i djeca ženska. Deset DVD-ova iz Osječko-baranjske županije prijavilo je ukupno 17 ekipa od toga 5 ženskih i 12 muških.

Sudačku ekipu činili su g. Ivica Novak, zapovjednik Vatrogasne zajednice Baranja i gđica. Jelena Stankić iz DVD-a Karanac.

Uz glasnu podršku članova svog i susjednih DVD-ova, kao i stotinu prisutnih roditelja natjecatelji su se izmjenjivali na stazi, te postizali vrlo dobre rezultate. Između vježbi i navijanja djeca su zabavu pronašli na dječjem igralištu kao i na teretani na otvorenom u sklopu sportskog parka.

Po završetku natjecanja s nestrpljenjem su se očekivali rezultati. Dok je obračunski odbor sumirao rezultate djeca su se rasplesala uz omiljenu im glazbu, veselih slavonskih kola. Već vruću atmosferu dodatno je ugrijalo podnevno svibanjsko sunce.

U kategoriji djeca ženska pobjedu je kao i prošle godine odnijela ekipa DVD-a Beničanci, dok su drugo mjesto zauzele djevojke iz DVD-a Vukojevci, a treće mjesto ekipa DVD-a Marijanci.

Kao i kod djevojčica i kod dječaka treće mjesto pripalo je ekipi DVD-a Marijanci, a na proglašenju uzavrelu atmosferu doveo je do usijanja podatak da prve dvije ekipe imaju jednak broj bodova. Zbog nešto manjeg ukupnog zbroja godina pobjeda je pripala dječacima iz ekipe DVD-a Vukojevci, dok je ekipa DVD-a Petlovac završila na drugom mjestu.

Organizatori manifestacije „Dani Kajkavštine u Petlovcu“ obećali su još veću i bolju manifestaciju, te da će se podmlatku od slijedeće godine na Memorijalu pridružiti i ekipe vatrogasne mladeži.

By Admin

Tajnica Vatrogasne zajednice Baranja.